Subota 22.08.2015.
12:56
Tanjug

"Murinjo, ko te je šta pitao?"

Reuters
Svi je brane: Eva Karneiro

Murinjo je suspendovao Karneiro i fizioterapeuta Džna Firna sa utakmice protiv Mančester sitija prošle nedelje, jer je bio nezadovoljan pošto su oni istrčali na teren kako bi ukazali pomoć Edenu Azaru u nadoknadi vremena utakmice protiv Sbonsija, odigrane pre dve nedelje, koja je na kraju završena remijem - 2:2.Čelsi je bio se devetoricom igrača na terenu tokom pružanja pomoći Azaru, pošto je prethodno u 52. minutu crveni karton dobo golman Tibo Kurtoa.

- Kada se radi o lekarskoj dijagnozi, trener se tu ne pita - rekao je Dvoržak za nedeljnik FIFA.

On je naglasio da lekari ne smeju da dozvole da se treneri mešaju u njihov posao.

- FIFA će uvek podržati stav lekarskog tima. Ukoliko bismo pustili trenere da intervenišu, dozvolićemo situacijusituaciju u kojoj igrači mogu da imaju ozbiljne zdravstvene probleme zbog nedostatka medicinske nege - rekao je Dvoržak i dodao da će za medicinske posledice uvek biti odgovoran lekar, a ne trener.

- Medicinski tim prevashodno mora da vodi računa o zdravlju igrača - rekao je Dvoržak.

Murinjo je posle utakmice sa Svonsijem rekao da su Karneiro i Firn reagovali "impulsivno i naivno" i da su time pokazali da se ne razumeju u fudbalsku igru.

Njegovo pak, ponašanje izazvalo je kritičku reakciju nekoliko grupa koje predstavljaju medicinske profesionalce u engleskom fudbalu, uključujući i Grupu doktora Premijer lige, kao i Medicinsku fudbalsku asocijaciju.

2024 © - Vesti online