Petak 21.08.2015.
18:15
Vestionline

Đoković "počistio" Vavrinku, trofej sve bliži

Tanjug/AP
Lako sa "noćnom morom": Novak Đoković

Za razliku od prethodnih duela, Đoković nije imao problema sa neugodnim Švajcarcem, pa je slavio sa 6:4, 6:1, posle samo 63 minuta igre.

Očekivao se spektakularan tenis, na šta su ljubitelje ovog sporta navikli Novak i Stan u međusobnim duelima, ali ipak nije viđena preterano spektakularna igra.

To naročito nije bio slučaj u prvom setu, gde su dominirale greške, a poeni su se najčešće završavali brzo, bez velike razmene udaraca. U drugom je Novak potpuno preuzeo inicijativu, odigrao agresivnije i potpuno slomio Švajcarca već na startu drugog seta, dok je Vavrinka igrao još lošije nego u prvom setu.

I Đoković i Vavrinka su u prvom setu dobro servirali sve do rezultata 4:4. Onda je Novak napravio brejk, iskoristio je pad u Vavrinkinoj igri, koji je u jednom gemu napravio nekoliko neiznuđenih grešaka, kao i duplu servis grešku. Đoković nije odigrao preterano spektakularno, ali je i to bilo dovoljno, uz sjajan servis koji ga je odlično služio. U sledećem gemu je rutinski odservirao za osvajanje gema, a samim tim i prvog seta.

Novak je u drugom setu osetio slabost rivala. Preuzeo je inicijativu, prišao je bliže unutar terena i agresivnim udarcima napadao Vavrinku, i slomio ga već na startu. To je rezultiralo dvostrukim brejkom početkom drugog seta.

Srbin se plasirao u polufinale, gde ga čeka bolji iz duela Dolgopolov - Berdih.

2024 © - Vesti online