Subota 08.05.2010.
19:06
Vestionline

Jelena izgubila finale Rima

Jelena je u prethodne dve runde eliminisala sjajne sestre Vilijams, Venus i Serenu i očigledno da su je ti dueli isuviše iscrpeli, tako da iskusna Martinez nije propustila šansu da ostvari svoj najbolji rezultat u karijeri.

Nije izdržala - Jelena Janković

U prvom setu obe teniserke su po dva puta oduzimale servis svojoj protivnici, a nakon što je ispustila prednost od 5:2, Španjolka je uz dosta sreće slavila u taj-brejku sa 7:5.

Marija Sančez i drugi deo igre otvara bolje, uzima odmah "brejk", ali se Jelena vraća u igru i ponovo stiže do egala. Španjolka je potom još jednom oduzela servis Srpkinji i kod rezultata 5:4 servirala za titulu. Međutim, Jelena je pokazala koliki je borac i uspela je da se izvuče i izjednači na 5:5.

Ipak, danak jučerašnjeg iscrpljujućeg duela sa Serenom (preko tri sata), Jelena je platila u narednom gemu, kada je Španjolka još jednom uspela da joj oduzme servis, i onda na svoj, u drugom pokušaju, posle dva sata i 20 minuta borbe, stigne do najvećeg uspeha u karijeri.

Teniserki iz Španije ovo je bila treća titula u karijeri, dok je Jelena ostala na 12 trofeja (1 ove sezone), ali će već od ponedeljka napredovati na listi i sa sedmog, verovatno skočiti na peto mesto.

Dvadesetosmogodišnja Sančez (26. na WTA listi) u Rimu je zaradila 350.000 dolara i 900 WTA poena, dok je Jeleni pripao ček na 175.000 dolara i 620 bodova.

2024 © - Vesti online