Četvrtak 20.08.2015.
22:47
Vestionline

Plzen je veliki zalogaj, Voša u (ne)mogućoj misiji

Tanjug
Nije mu išlo: Mirko Ivanić

Viktorija je od starta počela žestoko. Imala je veliku inicijativu u prvih 20 minuta, kada je u nekoliko navrata ozbiljno zapretila golu Žakule. Pritisak joj se isplatio u 23. minutu, kada je povela posle kornera golom Kopica.

Vojvodina je bledo odigrala do kraja prvih 45 minuta. Nije bilo nijedne ozbiljnije šanse vredne pomena, osim sporadičnih pokušaja Stanisavljevića iz daljine.

U drugom poluvremenu Viktorija je nastavila kao na početku meča. Igrali su Česi snažan presing i žestoko su napadali. Već posle pet minuta nastavka poveli su sa 2:0. Ono što nije uspeo u prvom poluvremenu, Vaneku je pošlo za nogom u drugom. Šutirao je iz daljine, ali je lopta na njegovom putu zakačila štopera Vojvodine, i to je dovoljno promenilo let lopte da Žakula ne može da odbrani šut.

Vojvodina je odigrala najslabiji meč ove sezone, nije bilo raspoloženih igrača u polju. Jedini je na nivou bio golman Srđan Žakula. On je do 80. minuta u dva navrata fantastično reagovao i sprečio Viktoriju da povede još ubedljivije. Sačuvao je gol posle fantastične šanse Duriša kada je sa pet metara šutirao. Kasnije je dobro istrčao sa gol linije i sprečio novu opasnu situaciju pred golom. Ipak, nije mogao da sačuva mrežu u 80. minutu. Jerneju Kopicu nije bilo teško da sa oko sedam metara prosledi loptu u mrežu Žakule.

Revanš je za sedam dana u Novom Sadu. Pred Vojvodinom je gotovo nemoguća misija...

2024 © - Vesti online