Petak 21.08.2015.
07:48
Đ. Barović - Vesti

Deca iz dijaspore tučena i opljačkana

pastorbecca.files.wordpress.com
Divljanje nasilnika i razbojnika u Paraćinu

Oni su, naime, u noći između utorka i srede, nekoliko sati posle ponoći, brutalno pretučeni i opljačkani ispred kafića u centru Paraćina.

- Sve se odvijalo kao u nekom košmaru. Odvezli smo se do Paraćina i u kafiću smo ostali do dva sata po ponoći. Niti smo pravili probleme, niti je išta upućivalo da bi bilo šta moglo da nam se dogodi. Kada smo izašli iz kafića, presrela su nas dvojica napadača koje smo tada prvi put videli u životu. Jedan od njih je izvadio revolver, a drugi odmah počeo da nas šamara i da viče da predamo sav novac, telefone i novčanike. Nikola je nekako uspeo da pobegne, dok smo mi ostali s našim drugom koji ima povređenu nogu. Kada su nam sve oteli, rekli su da imamo tri sekunde da pobegnemo, inače će nas sve ubiti. Tek posle nekoliko minuta, kada smo u nekoj sporednoj ulici ugledali prolaznike, zamolili smo ih da pozovu policiju - priča Milan Vukašinović, koji je prošao sa povredom glave.

Mladići iz dijaspore su u policiji dali izjavu, a onda su ih prevezli u bolnicu gde su im konstatovane lakše povrede. Njihov otac Goran Vukašinović juče je bio u Paraćinu i u policiji mu je rečeno da su oba napadača privedena, ali da je pritvor određen samo onom koji je držao pištolj.

- Verujte, razmišljao sam da li da o ovome uopšte obaveštavam javnost, ali mislim da je moja dužnost da upozorim sve naše zemljake u dijaspori da obrate pažnju kada dolaze na odmor sa decom. Očigledno je da smo na meti nasilnika samo zato što misle da dolazimo sa milionima - kaže Vukašinović.

On je dodao da ni njega, ni njegovu decu ovaj incident neće uplašiti i odvratiti od namere da i dogodine dođu u otadžbinu.
- Moja deca su mogla da biraju gde će letovati, ali vole svoju Srbiju i vole da su sa svojim vršnjacima u otadžbini - priča Vukašinović.

Država na potezu

Vukašinović ističe da bi država morala nešto da učini kako bi se ubuduće sprečili slični incidenti.
- Neshvatljivo mi je da u Paraćinu preko leta patroliraju samo dve policijske ekipe kada se zna da u tim kafićima ume da se okupi i po 2.000 ljudi - kaže brižni otac.

Tužiće nasilnike

Goran Vukašinović, koji je već četiri nedelje na odmoru u rodnom Varvarinu, kaže da će tužiti nasilnike.
- Pokazaću zube zato što se ne plašim, ali najbolje bi bilo kada se ovakve stvari uopšte ne bi događale. Ne mogu da verujem da je jedan od napadača pušten jer je "samo šamarao" moju decu i njihove drugare - ogorčen je Vukašinović.

2024 © - Vesti online