Sreda 19.08.2015.
18:27
Srna

Svedoci dali alibi Mladiću: Bio nam je kum na svadbi, nije bio u Srebrenici! A slike, slike su nestale?

Reuters
Umesto u Srebrenici, Mladić bio kum na svadbi

Stojakovići su rekli da su im Bosiljka i Ratko Mladić bili kumovi na venčanju 16. jula 1995. godine i time dali alibi Mladiću za dešavanja u Srebrenici tog dana.

Biljana Stojaković je tokom iskaza precizirala da su Mladići došli u njen dom posle 9 časova, da su prisustvovali crkvenom venčanju, a potom i ručku u restoranu, a da su svadbeno veselje napustili oko 17.30 časova tog dana i da general Mladić nije koristio nikakva sredstva veze dok je bio na svadbi.

- General Mladić je bio potpuno posvećen svadbi i nama - rekla je Stojakovićeva.

Ona nije mogla sa sigurnošću da kaže da li je Mladić tokom veselja odlazio u toalet i na insistiranje sudija da se izjasni o tome rekla je da ga ona nije videla.

Biljana i njen muž su potvrdili da je video-kaseta sa snimcima njihove svadbe nestala iz kuće Biljanine majke u Kruševcu, dok su oni službeno boravili u inostranstvu, a kako su rekli, isto se desilo i sa fotografijama sa svadbe, ali i kasnijim slikama njihove dece sa Mladićima.

- Da li su ukradene? Ja nisam dao tu konstataciju, niti bih se usudio, nisam nadležan organ - rekao je Žarko Stojković.

Alibi Mladiću za period od 14. do 17. jula 1995. godine, kada je po optužnici ubijena većina muslimanskih zarobljenika, nedavno je dala i njegova supruga Bosiljka, svedočeći u Haškom tribunalu da je on tih dana bio u Beogradu i da nije izdavao nikakva naređenja.

Proces protiv generala Ratka Mladiću biće nastavljen u četvrtak.

2024 © - Vesti online