Utorak 18.08.2015.
21:05
b92.net

"Izbori odgovaraju jedino SNS i Vučiću"

Tanjug
Ne postoji jaka opozicija koja bi mogla da ugrozi Vladu Aleksandra Vučića

Prema njegovim rečima, s jedne strane, Srpska napredna stranka ima ubedljivu većinu i mandat da nastavlja reformski kurs.

- S druge strane, tu je tendencija da se osporavaju učinci vlade i u tome bi bila nova energija izbora, da se ti stavovi ospore verovanjem naroda - istakao je Orlović u Kažiprstu B92, dodajući da bi se tako izborila opozicija.

Orlović kaže da od političkih promena 2012. godine opozicija nikako da se konsoliduje.

- Imamo parlamentarnu i vanparlamentarnu koja je, osim LDP-a, proruska i one nikako da se susretnu. Osim toga, bilo je potresa u samim strankama. Dveri se dele, kao i DSS, dok u DS postoji jedna unutrašnja dinamika, gde pojedini lideri nameću svoje ideje - navodi Orlović.

Osim toga, kaže, tu su i finansijski problemi, "a politička kapanja zahteva novac“.

Profesor Fakulteta političkih nauka je nakon toga rekao da Vlada dobija komplimente iz Brisela, kao i da su tu uspesi u međunarodnoj politici i u sprovedenim finansijskim merama.


On navodi da ne vidi mehanizme koji moraju postojati kako bi došlo do izbora, većinu u parlamentu ili da Vlada Srbije raspusti Skupštinu.

- Ako imate u vidu rezultate prethodnih izbora, kao i poziciju stranaka u javnom mnenju, male su šanse da na izborima dođe do promena - navodi Orlović.

Prema njegovim rečima, izbori bi takođe mogli da budu poruka koalicionim partnerima da ne dovode u pitanje kurs Vlade.

2024 © - Vesti online