Utorak 18.08.2015.
16:15
Tanjug

"Majkampf" Islamska država: Otvoreni rat sa nevernicima počinje 2017.

Tanjug/AP
I Islamska država krivi Izrael za globalni terorizam

Kako navodi izraelski novinski vebsajt Aruc ševa, u tom dokumentu se predsednik SAD Barak Obama naziva "mazgom Jevreja", promoviše se bitka "za kraj sveta" kao konačno rešenje i navodi da bi lider Islamske države trebalo da bude priznat kao jedini vođa milijardu muslimana na svetu u verskoj imperiji kalifatu.

- Dok svet gleda video (snimke) obezglavljivanja i razapinjanja u Iraku i Siriji, Islamska država kreće na Severnu Afriku i na Bliski istok i sada vidimo da ima strategiju u Južnoj Aziji. To je mađiončarski trik, gledaj ovu ruku i nikada nećešs videti šta druga radi, rekao je obaveštajni zvaničnik koji je pregledao dokument i označio ga kao "Majnkampf kalifata".

Penzionisani "direktor" odbrambene obaveštajne agencije general Majkl Flin i drugi američki obaveštajni oficiri potvrdili su autentičnost dokumenta, oslanjajući se na jedinstvene oznake i jezik koji se koristi kako bi se opisali lideri, kao i način pisanja i reči koje odgovoraju drugim dokumentima ID.

Flin je rekao da je taj dokument "Kratka istorija kalifata Islamske države, Kalifat prema proroku", na kome nema datuma, plan kampanje koji "izlaže njihovu nameru, njihove ciljeve, crvenu zastavu na koju moramo da obratimo pažnju".

Dokument se tumači kao pokušaj ujedinjenja desetina frakcija pakistanskih i avganistanistanskih talibana u jedinstvenu armiju terora, navodi se na izraelskom sajtu i dodaje da uključuje nikada ranije viđenu istoriju ID, detalje o budućim planovima za bitke i apeluje na Al Kaidu da se pridruži ID.

Ton koji se koristi je direktan:"Prihvati činjenicu da će ovaj kalifat preživeti i razvijati se dok ne preuzme ceo svet i ne obezglavi poslednju osobu koja se pobuni protiv Alaha. To je gorka istina, progutaj je".

Islamska država = nacizam

Rabin Abraham Kuper iz Centra Simon Vizental upoređuje pretnje ID u dokumentu sa rastom nacizma pre Drugog svetskog rata.

On podseća na brutalno ubistvo troje dece u školi u Francuskoj u Tuluzu 2012. godine od strane alžirskog islamiste koji je bio signal jevrejskoj zajednici u Evropi da nije više bezbedna i da nije dovoljno učinjeno da se zaustavi rast antisemitizma.

Kuper je podsetio na Simona Vizentala koji je rekao:"Često počinje s Jevrejima, ali se nikada ne okončava sa Jevrejima".

- Činjenica je da Islamska država nije kreirala antisemitazam, ali ga korsti i gradi na tome - dodao je Kuper.

Dokument zagovara stvaranje nove terorističke armije u Avganistanu i Pakistanu, da se izazove rat u Indiji i provocira sukob nalik na Armagednon sa SAD.

Navodi detalje zavere ID da napadne američke vojnike dok su se povlačili iz Avganistana i cilja meričke diplomate i pakistanske zvaničnike.

- Čim je britanska vlada predala kontrolu Izraela, Ben-Gurion, lider Jevreja je proglasio nezavisnost države Izrael, izazvavši globalnu migraciju Jevreja u jevrejsku državu i pokretanje sitematskog progona palestinskih muslimana, koji su napustili svoje domove i migrirali - navodi s e u dokumentu.

wikimedia.org/German Federal Archive
Islamisti nisu izmislili antisemitizam, ali se njime rukovode: Analitičari uporedili ID sa Hitlerom

Bitka za kraj sveta

U delu o istoriji ID piše o njenim počecima u ranim 1990-tim godinama i objašnjava se zašto se 2011. njen lider Abu Bakr al - Bagdadi osvetio za smrt Osame Bin Ladena serijom eksplozija automobila bombi i ističe broj samoubistava među americkcim vojnicima.

- Urbani centri širom Iraka su eskplodirali od automobila bombi i improvizovanih eksploziva. Gubici naneti Amerikancima, otpadnicima, jereticima su bili bez presedna kao i broj samoubistava među vojnicima SAD - navedeno je u dokumentu, u kome se dodaje da je takvo stanje stvari "primoralo jevrejsku mazgu, Obamu, da proglasi plan za povlačenje".

Bitka za kraj sveta je opisana u šest faza od kojih su tri već prošle, u četvrtoj, koja je trebalo da traje od 2010. do 2013. predviđani su napadi na SAD i zapadne interese, da se uništi njihova ekomija i dolar zameni srebrom i zlatom.

U petoj fazi je proglašenje kalifata od 2013. do 2016. godine, a u šestoj otvoreni rat od 2017. do 2020, sukob s nevernicima.

U dokumentu se apeluje na sledbenike Al Kaide i talibane da se prodruže ID i zbace arapske vlade koje imaju odnose sa SAD i Izraelom.

U reagovanju na ovakve stavove, visoki izraelski zvaničnik je rekao da Bliskom istoku prete i ID i Iran i da se ne sme jačiti jedan na račun drugog, već oba slabiti.

2024 © - Vesti online