Sreda 19.08.2015.
08:47
Vestionline

Sinsinati, dođi kod čika Novaka

Reuters
Motivisan: Novak Đoković

Đoković je, nema sumnje, marljivo radio kako bi se kockice ovog puta poklopile i on najzad podigao pehar u Ohaju. Ipak, Endi Marej svakako će, uz Rodžera Federera, da bude naoštren da mu to ne dozvoli.

Britanac voli Sinsinati. Uvek igra dobro na ovom turniru, a posle titule u Montrealu i trijumfa nad Noletom u finalu i prekinutim nizom od osam poraza u međusobnim mečevima, sigurno ulazi u ovaj turnir pun samopouzdanja.

Na teren se vraća Rodžer Federer, koji je odmarao dok su drugi igrali u Kanadi i biće veoma zanimljivo videti u kakvoj je on formi. Sa druge strane Rafael Nadal igra sve bolje i bolje. Iako je ispao u četvrtfinalu Montreala, Španac je definitivno bolji i spremniji nego na početku sezone i biće opasnost u Ohaju.

Amerikanci nemaju baš veliku nadu u muškoj konkurenciji. Ponovo će se najviše očekivati od Džona Iznera. Takođe, biće ovo i veoma važan turnir za hrvatskog tenisera Marina Čilića, koji se sprema za odbranu US opena.

Ovo je jedan od najstarijih turnira na američkom kontinentu, prvi put je održan još davne 1899. godine. Rodžer Federer, koji brani titulu, počeće protiv Roberta Bautista-Ahuta koji je savladao Pabla Kuevasa sa 6:3, 6:4.

Prvi rival Novaka Đokovića biće Benoa Per (sreda, 16.00), koji je bio bolji od Žila Milera sa 7:6 (5), 7:6 (6). Nole je ostao jedini srpski predstavnik kod tenisera u singlu, jer je Viktor Troicki poražen na startu od zaboravljenog Mardija Fiša, 1.034. na svetu sa 2:6, 2:6.

2024 © - Vesti online