Ponedeljak 17.08.2015.
20:13
Tanjug

"Predsednik i premijer nisu u sukobu, Nikolić se samo držao svojih ovlašćenja"

Tanjug
Radi u interesu i za dobrobit građana Srbije: Tomislav Nikolić

- Predsednik je imao u vidu mnogo širu sliku - da svim građanima treba staviti na raspolaganje da kupe imovinu u državnom vlasništvu - rekla je Pak gostujući u "Kažiprstu".

Prema njenim rečima, postoje i javni prostori grada, koji se takođe nalaze u zakupu pojedinica i po neverovatno jeftinim cenama, tako da i oni treba da budu predmet prodaje, ali pod uslovom da budu na raspolaganju svim građanima Srbije.

Pak je istakla da je predsednik pre svoje odluke da se Predlog zakona vrati na doradu, napravio analizu i ustanovio da bi još jedan drugi zakon bio prekršen ovim Predlogom, kao i Ustav.

- Dešavaju se greške naravno, a i premijer je i sam rekao da će taj zakon biti povučen iz procedure - navela je Pak.

Prema njenim rečima, predsednik nije ulazio u to da li su postojale nečije loše namere povodom donošenja tog zakona i navela da je moguće da postoji i neka greška.

- Ljudski je grešiti. Naravno te objekte treba prodati, treba popuniti budžet - masa tih objakata je u jako lošem stanju, ali svi građani treba da imaju jednak pristup da kupe te objekte - naglasila je ona.

Pak je takođe napomenula da apsolutno nije tačno pisanje pojedinih tabloida koji su ovaj slučaj dovodili u vezu sa nepostojećim sukobom predsednika i premijera.

- Predsednik se drži svojih ustavnih ovlašćenja i on je reagovao kao predsednik svih građana i vratio je zakon koji je imao neke elemente suprotne Ustavu. To nije bilo ni u kakvoj vezi sa nekim sukobom...To je bila stvar proceduralne prirode. Dešavaju se greške i dešavaće se i u budućnosti, a o nekim sukobima i zlim namerama nema ovde ni reči - istakla je Pak.

Nikolić ne odustaje od SNS

Ona je potvrdila da Nikolića interesuje SNS kao stranka koja je na vlasti i stranka koju je osnovao. Nikolić, kako je podsetila, više nije član stranke, ali kada više ne bude predsednik Republike on će se, prema rečima Pak, staviti na raspolaganje SNS-u, jer je njegovo iskustvo i znanje ogromno tako da stranka to može da iskoristi.

- Dobre odluke koje se donose u stranci su važne i za dobrobit Srbije, ta stranka je na vlasti, ona je dobila poverenje građana Srbije - rekla je Pak.

2024 © - Vesti online