Ponedeljak 17.08.2015.
13:10
Tanjug

"Objavili bismo ko je zakupac državne imovine, ali ne smemo (po zakonu)"

Tanjug
Krivokapić: Ako dobijemo saglasnost zakupaca, objavićemo imena

Krivokapić je na konferenciji za novinare u Pres centru Tanjuga naglasio da je jedini razlog što spisak ne može da se objavi taj jer je "obaveza i dužnost "Diposa" da poštuje ustavne odredbe i odredbe Zakona o zaštiti podataka o ličnosti, osim ukoliko postoji saglasnost zakupaca da se traženi podaci objave".

On je kazao da se "Dipos" već obratio svojim zakupcima radi pribavljanja njihove pisane saglasnosti i da će sa zadovoljstvom objaviti sve podatke za koje bude dobio saglasnost zakupaca.

Skupština Srbije je 31. jula usvojila Zakon o posebnim uslovima prodaje određenih nepokretnosti u svojini države, ali je bilo sporno to što je taj zakon omogućavao samo onima koji su zakupci od 1. januara da ih otkupe.

Predsednik Tomislav Nikolić je potom odbio da potpiše ovaj zakon i vratio ga skupštini, a premijer Aleksandar Vučić je objavio da će zakon biti povučen.

Kako je rečeno na današnjoj konferenciji, u Fondu nepokretnosti u vlasništvu Republike Srbije koje su date na privremeno upravljanje, korišćenje i održavanje Društvu za iznajmljivanje nekretnina "Dipos", nalazi se 161 vila i zgrada, 205 stanova, 25 poslovnih prostora i 16 garaža, što ukupno čini 408 nepokretnosti ukupne površine od 92.757,56 metara kvadratnih.

Samo u poslednjih pet godina, "Dipos" po osnovu izdavanja u zakup nepokretnosti kojima privremeno upravlja ostvario ukupan prihod u iznosu od 4.106.465.099 dinara odnosno 36.824.131 evra, rečeno je na konferenciji za novinare.

2024 © - Vesti online