Ponedeljak 17.08.2015.
12:28 >> 12:55h
Vestionline

"Ako treba SNS da dođe u Partizan, ja odoh, ali..."

ABA liga
Nije siguran da ostaje u Partizanu: Duško Vujošević, trener crno-belih

- Partizan je pao na niske grane. Desilo se ono na šta sam upozoravao već tri godine. Svi moji apeli na sponzore ostali su bez odjeka, a ništa od tih apela nije izazvalo reakciju države, koja očigledno ne želi da pomogne. Postoji priča da sponzori neće doći dok sam ja trener. Ako sponzori neće da uđu u klub dok sam ja trener, onda to treba da se kaže jasno i glasno. Ali, ja sam spreman da odem ako neko garantuje da će sponzori, kao što ih recimo ima Zvezda, ući u Partizan. Ako je potrebno da SNS uđe u Partizan zbog sponzora, tako treba da se i kaže. Ali, tvrdim, čak i da odem, ništa se ne bi promenilo. Prosto, taj stav je vlast zauzela prema Partizanu - rekao je Vujošević na početku priprema crno-belih za novu sezonu i dodao: 

- Što se tiče stanja u klubu, situacija je složena. Skupština koja je trebalo da se održi 11. avgusta je odložena zbog kvoruma, jer su ljudi na odmoru, ali skupština je trebalo da se održi na kraju prošle sezone, a ne sada. Postoje neki nesporazumi, ali u familiji kada nema hleba - ima svađe. Ja sam spreman da radim i za jedan evro. Uvek sam poslednji primao platu, ja i igrači. Ali, ako je klub u tako teškoj situaciji, onda to treba da osete svi, pa i uprava. Očgledno je da su iz Partizana pobegli svi koji su mogli. Ja sam ostao, jer kapetan treba poslednji da napusti brod koji tone, a Partizan tone - istakao je trener crno-belih.

Trofejni trener crno-belih kaže da, zasad, ostaje u klubu. 

- Ostaću, ali ne da rušim klub, već da budem tu ako klub bude bio srušen. I dalje imam ljubav prema košarci i mladim igračima koje ovde treniram. Samo ne bih želeo da napravim pogrešan korak koji bi bacio mrlju na moju karijeru - istakao je Vujošević.

Na početku priprema crno-belih pojavili su se: Milenko Tepić, Petar Aranitović, Vanja Marinković, Mihajlo Andrić, Janis Kuzeloglu, Miloš Glišić, Božo Đumić i jedino pojačanje ovog leta Miloš Koprivica. Pod ugovorom sa Partizanom je i Edo Murić, koji je odsutan zbog oporavka posle operacije ramena.

2024 © - Vesti online