Ponedeljak 17.08.2015.
02:00
Tanjug

Sale: Možemo bolje; Teo: Nisu Rusi takvi...

Tanjug/AP
Princip nezadovoljstva: Aleksandar Đorđević

Srpski košarkaši pobedili su večeras u finalnoj utakmici selekciju Rusije ubedljivo sa 95:61.

- Nisam zadovoljam, jer ja nikada nisam zadovoljan. Možemo i moramo bolje, moramo da budemo spremniji do Evropskog prvenstva. Cilj je da odemo tamo sa verom u sebe. Bavimo se sami sobom, ne protivnikom - rekao je Ðorđević.

On je odlučio da se u nastavku priprema za kontinentalni šampionat zahvali Stefanu Potu, koji je naknadno dobio poziv u reprezentaciju.

- Svaki od njih zaslužuje da se oseća reprezentativcem Srbije. Imaću tešku odluku, ali ne želim da se bavim time, u ovom trenutu uživam da radim sa njima - rekao je Ðorđević i pohvalio odnos reprezentativaca prema igri i protivniku.

Na kontinentalnom šampionatu od 5. do 20. septembra Srbija će igrati u B grupi sa Španijom, Italijom, Turskom, Islandom i Nemačkom

- Imlai smo odličan pristup igri, košarci, zahtevima i zadacima. Ovo je prijateljska utakmica, treba je analizirati i doći do još bolje forme. Teodosićev talenat je nesporan i on našoj igri daje određenu boju. To igračima donosi određenu sigurnost - rekao je Ðorđević i otkrio da će Dragan Milosavljević od ponedeljka krenuti sa jačim trenizima.

Kapiten srpskih košarkaša Miloš Teodosić, koji je proglašen za najkorisnijeg igrača turnira, poručio je da nacinalni tim mora još mnogo da radi do početka EP.

- Odigrali smo sjajnu utakmicu. Rusija nije toliko nekvalitena ekipa koliko smo mi odigrali kvalitetno, prvenstveno sjajno u odbani, a zatim i u napadu. Ovo je ritam koji bi trebalo da zadržimo i u narednim utakmicama. Moramo još dosta da radimo kako bismo bili pravi na prvenstvu Evrope - rekao je Teodosić.

2024 © - Vesti online