Nedelja 16.08.2015.
21:37
Vestionline, mozzartsport.com

"Balkanski Krojf" nova desetka Milana?

Tanjug/AP
Želja Milana: Filip Đuričić

"Kalčomerkato", pod oznakom ekskluzivno, piše da bi srpski stručnjak mogao narednih dana da krene u kupovinu 23-gopdišnjeg "Krojfa sa Balkana", koji se nalazi na transfer listi u ekipi Benfike. 

Nekadašnji selektor Srbije je, navodno, razočaran što još uvek nije dobio pojačanja koja je tražio u vidu Aksela Vicela (Zenit) ili Roberta Sorijana (Sampdorija), koji su izgleda peskupi za "rosonere", pa će morati da se osloni na ono što mu je dostupno na tržištu, a to je upravo Filip Đuričić.  

Lisabonski "orlovi" više ne računaju na Srbina, posebno ne novi trener Rui Vitorija, koji je spreman da ga se odrekne i pristao bi i na obeštećenje od 12.500.000 evra.

Italijanski mediji podsećaju i da je Mihajlović kao selektor Srbije često zvao Đuričića u A tim Orlova bez obzira na formu, da ga veoma ceni i da je u dobrim odnosima sa Falijem Ramadanijem, čovekom koji je prethodnih godina imao dosta uticaja na klubove koje je srpski vezista birao.

Đuričić nije blistao prošle sezone, u kojoj je promenio dva kluba. Prvih šest meseci proveo je na pozajmici u Majncu za koji je odigrao 12 utakmica, dok je kraj sezone dočekao u Sautemptonu, gde nije ubedio Ronalda Kumana da bi trebalo da ga otkupi. Nije se proslavio ni u sezoni 2013/2014. u Benfiki u koju je stigao iz Herenvena za 8.000.000 evra, jer je uglavnom sedeo na klupi.

Prelazak u Milan bio bi mu verovatno najveći potez u karijeri i šansa da pokaže da nije protraćeni talenat kao što mu mnogi spočitavaju nakon nekoliko sasvim prosečnih sezona u inostranstvu.

2024 © - Vesti online