Nedelja 16.08.2015.
18:38
b92.net

Skinula se na ulici: Oduševila prolaznike i londonske plavce

youtube.com/Peter Sharp
Eksperiment uspeo: Ovako je Džej dobila svoje prvo srce

Međutim, kako su postupci opravdani ako je svrha valjana, ovu mladu devojku ni engleska policija nije sprečila u svojoj nameri. Naprotiv, posle obavljenog posla, tamošnji plavci su je zagrlilli kako bi joj iskazali podršku.

Kao čin samoprihvatanja, Džej je rešila da se skine na jednom od najprometnijih londonskih mesta ne bi li pomogla ljudima da prihvate svoj izgled i telo.

Ona je ostala samo u donjem vešu, zavezanih očiju, a isred sebe je postavila tablu na kojoj je pisalo: "Stojim u ime svih koji se bore sa poremećajem u ishrani i nemaju dovoljno samopoštovanja prema svome telu. Ja sam jedna njih. Ako želite da me podržite, nacrtajte srce na mome telu."

- Jedan od najvećih podstreka u mom životu doživela sam kada je otac objašnjavao deci šta radim. On ih je učio da svi treba da se volimo i prihvatamo sebe i druge onakvim kakvi jesmo. Da cenimo tela koja su nam data. Ako bismo znali da poštujemo sebe i svoju lepotu jo od detinjstva, svet bi bio lepše mesto - napisala je Džej na inspiralight.wordpress.com.
Istraživanja pokazuju da se čak 60 odsto ljudi na svetu stidi svog izgleda. Džej Vest je bila jedna od njih i rešila je da uradi nešto da to promeni.

2024 © - Vesti online