Nedelja 16.08.2015.
05:12
N. S. P. - Vesti

Dijaspora začepila Horgoš

A. Čukić
Vikend ponovo obeležile velike gužve na granici

- Najgore je na graničnom prelazu Horgoš gde su ogromne kolone, a na izlaz iz Srbije čekalo se više od četiri sata - rekla je za "Vesti" Nevena Stanojević iz Auto-moto saveza Srbije.

Prema podacima Uprave granične policije, najavljeno je da bi gužve moglo da bude i na manje opterećenim graničnim prelazima kao što su Bački vinogradi, Đala, Bajmok i Horgoš 2, na kojima je radno vreme od 7.00 do 19 sati.

- Na GP Bački vinogradi čekalo se više od sat vremena na izlaz - rekla je Stanojevićeva i preporučila da se tokom letnjih gužvi koriste prelazi Kelebija ili Bački breg na kojima su znatno kraća zadržavanja.

Nešto bolja situacija je bila na Batrovcima prema Hrvatskoj, čekalo se sat vremena, ali su se tek očekivale veće gužve, dok na naplatnim rampama nije bilo dužih zadržavanja.

Putevi Srbije su saopštili da su obezbedili cisternu pijaće vode za učesnike u saobraćaju koji čekaju na prolazak kroz granični prelaz Batrovci, kako bi se olakšalo čekanje na visokim temperaturama. Sa takvom praksom će se nastaviti i narednih vikenda, sve dok traje letnja sezona.

2024 © - Vesti online