Nedelja 16.08.2015.
04:15
M. Lj. - Vesti

Režanje na pridošlice

Reuters
Nema dalje: Mađarski zid sprečava izbeglice da prođu ka zemljama EU

Njihovim snovima o slobodi isprečio se žičani zid koji Budimpešta gradi na granici sa Srbijom i licemerje činovnika u Briselu i drugim evropskim prestonicama koje problemi migranata, njihovo višemesečno iscrpljujuće putovanje i njihova budućnost zanimaju koliko i lanjski sneg.

U licemerju i bezdušnosti ne zaostaju ni neke od novonastalih država bivše SFRJ i narodi s ruba kontinenta, kako ih naziva hrvatski pisac Ante Tomić.

- Za čije babe zdravlje Mađari maltretiraju gladnu srednjoazijsku sirotinju? Pa eto, to se valjda očekuje od marginalaca, od naroda s ruba kontinenta. Da za beznačajne pare budemo kretenski Antemurale

Christianitatis o koji se obijaju valovi muslimanskih izbeglica. Zbog toga su Hrvate i Mađare najviše i primili u Uniju i zbog toga će, prije ičega drugog primiti Srbe, da čučimo kao budni čuvari pred vratima Nemačke i Nizozemske, spremno režimo na neželjene pridošlice, a tu i tamo nekoga, za primer drugima, i ugrizemo za guzicu - piše Tomić za beogradski nedeljnik NIN.

Šanse da se u toj raboti oprobaju imaće mnogi jer se procenjuje da će narednih dana prema Evropi krenuti čak milion ljudi koji se već nalaze na sirijsko-turskoj granici.

2024 © - Vesti online