Petak 14.08.2015.
21:00
Srna

Prvi "kamp" za migrante u Kanjiži

Lokalna samouprava je, uz pomoć Republičkog komesarijata za izbeglice, humanitarnih i drugih organizacija uspjela da obezbedi i postavi specijalne velike šatore u tom centru ili "kampu", gde trenutno boravi oko 500 ljudi, a kapacitet je više od 1.200 korisnika.

- To je za sada dovoljno za prihvat migranata, ali šta ako ih uskoro bude mnogo više. Bez dovoljno novca, ljudstva i tehničke podrške mi nećemo moći da uspešno rešavamo novonastale probleme - rekao je predsednik Skupštine opštine Kanjiža Robert Lacko.

Istakavši da su u Kanjiži zahvalni za dosadašnju pruženu i obećanu pomoć, on je, ipak, napomenuo da državni i drugi organi u tom pogledu sporo reaguju jer najavljena finansijska sredstva za rešavanje urgentnih pitanja zbrinjavanja migranata "još nisu stigla na opštinski račun".

On je ponovo apelovao da nadležni državni organi i institucije ubrzaju slanje finansijske i druge pomoći, da bi mogli da odgovore na izazove sve većeg priliva ljudi sa Bliskog istoka, kojima je Kanjiža prolazna stanica.

2024 © - Vesti online