Petak 14.08.2015.
19:35
mozzartsport.com

Lomić treći put u Partizanu

fcdynamo.ru
Voli crno-belo, pa to ti je: Marko Lomić

Pregovori između iskusnog levog beka i rukovodilaca "parnog valjka" završeni su u petak popodne kad je pao konačan dogovor, koji će biti potvrđen početkom naredne sedmice. Lomić je odmah posle sastanka sa generalnim direktorom crno-belih Milošem Vazurom otputovao u Rusiju, kako bi pokupio neophodne papire posle raskida ugovora sa Mordovijom iz Saranska, a planirano je da u ponedeljak stavi paraf na vernost Partizanu. Ugovor bi trebalo da bude potpisan na dve godine, uz opciju produžetka za još 12 meseci, ako obe strane to budu želele u junu 2017.

Partizan i Lomić čine sve da bi dobili trku sa vremenom, jer crno-beli imaju "lufta" do ponedeljka u ponoć da prijave još jednog bonus igrača za poslednje kolo kvalifikacija za Ligu šampiona protiv BATE Borisova. Zato je Lomić otputovao u Rusiju u nameri da što pre završi formalnosti oko dobijanja sertifikata, koji bi mu omogućio da bude registrovan u Fudbalskom savezu Srbije, a kasnije licenciran i za takmićenja UEFA

Ukoliko sve bude u redu, a velike su šanse, Marko Lomić bi trebalo da zaigra za Partizan u revanšu sa Belorusima, zakazanom za 26. avgust na stadionu u Humskoj 1.

Lomić ima 32 godine, tokom karijere dres Partizana nosio je od 2005. do 2007, kao i u sezoni 2009/10. Osim za klub iz Humske 1 igrao je još za Borac, Železnik, Koblenc, Dinamo Moskvu i Mordoviju, sa kojom se razišao pre tri sedmice, pa kao slobodan igrač stiže na Topčidersko brdo. Ekipi Zorana Milinkovića trebalo bi da donese iskustvo i sigurnost na poziciji levog beka, koja je označena kao jedna od kritičnih tački tima na početku sezone, gde će zameniti mladog reprezentativca Nemanju Petrovića.

2024 © - Vesti online