Subota 08.05.2010.
12:24
Vestionline

Šarančić na sudu zbog remonta 1.000 vagona

Do sad ga nisu zvali na razgovor: Milanko Šarančić


Predmet "Šarančić", posle više od dve godine provera u tužilaštvu i policiji, sa obimnom dokumentacijom i dokazima iz smederevskog tužilaštva poslat je 5. maja na nadležnost Tužilaštvu za organizovani kriminal.


Novosti saznaju da smederevsko tužilaštvo smatra da je nenadležno u predmetu, jer se većina navodnih nezakonitih poslova dešavala u Beogradu, Zrenjaninu i Smederevu.


Krivičnu prijavu protiv Milanka Šarančić i Dragomira Čohadžića, nekadašnjeg predsednika UO Želvoza, Republičko tužilaštvo prosledilo je u Smederevo decembra 2007. godine.


Oni se sumnjiče za sklapanje nezakonitog ugovora i aneksa o remontu 1.000 vagona za šta je sa računa Železnice Želvozu prebačeno 1,3 milijarde dinara.
Šarančić je za Novosti rekao da nije upoznat sa ovom krivičnom prijavom i da nikada nije dobio poziv na saslušanje povodom brojnih afera koje su vezivanje za njegovo ime.


"Nikada do sada nisam pozvan ni na jedan razgovor u MUP ili tužilaštvo. Više puta sam, nakon tekstova u medijima, zvanično pozivao nadležne da provere tvrdnje o mojoj umešanosti u navodne afere. Nikada nijedan postupak posle toga nije pokrenut", rekao je Šarančić.


"Pošto čujem da Specijalno tužilaštvo proverava poslovanje Železnice, logično je da i krivična prijava protiv mene bude predmet njihovog interesovanja", rekao je Šarančić.

2024 © - Vesti online