Petak 14.08.2015.
13:25
blic.rs

Afera "tange" zgrozila Dubrovnik

dubrovnik.hr
Možda im ne bi toliko smetala da je zgodna kao Nikolina Pišek ili Sverina?

Posle objavljivanja fotografije i negativnih komentara građana, zvanično se oglasio i Grad Dubrovnik, najavljujući bitku protiv lošeg ukusa i nepristojnog ponašanja turista postavljanjem ploča protiv golotinje.

- Nažalost, ove godine nismo zbog cele situacije s budžetom uspeli da sastavimo jedan pravilnik, ali da, video sam fotografiju, zaista je neprimereno tako šetati gradom. Zato će iduća sezona započeti sa znakovima zabrane hodanja u ovakvim i sličnim izdanjima, na tri ulaza u Grad - Pile, Ploče i Buža. I za upozoravanje i sankcionisanje biće zaduženi komunalni redari, jer onda se takvi ljudi neće moći izvlačiti da nisu znali, kad su znakovi zabrane tu - rekao je gradonačelnik Dubrovnika.

Na sajtu Dubrovnik.hr objavljen je i video pod naslovom "Bez komentara - polugoli na Stradunu", koji prikazuje i stare i mlade, i debele i zgodne, kako bez majica i u plažnom izdanju šetaju gradom koji je ponos Hrvatske.

Sličan problem sa razgolićenim turistima imala je i Barselona, koja je uvela zabranu šetanja po gradu u kupaćem kostimu i bez majice. Kazna za kršenje ove zabrane je od 300 do 500 evra.

2024 © - Vesti online