Subota 08.05.2010.
10:16
Srna

Đukić-Dejanović otkazala gostoprimstvo Krivokapiću

Krivokapić je trebalo 18. i 19. maja da poseti Srbiju i da se sastane sa najvišim zvaničnicima, saopšteno je podgoričkim "Vijestima" u kabinetu predsednika Skupštine.


Prema dogovorenom protokolu, Krivokapića je 18. maja trebalo da primi Dejanovićeva, zatim premijer Mirko Cvetković, nakon čega i predsednik Srbije Boris Tadić. Narednog dana Krivokapić je trebalo da otputuje u Novi Sad i razgovara sa tamošnjim zvaničnicima, a potom poseti Lovćenac.

Ovo je drugi put da Dejanovićeva otkazuje posetu Krivokapića. Prvi put je to učinjeno pošto je Crna Gora uspostavila diplomatske odnose sa Kosovom. 

Krivokapićeva propaganda

 

Namera predsednika Skupštine Crne Gore i lidera SDP Ranka Krivokapića da poseti Beograd bila bi upotrebljena samo u propagandne aktivnosti, a ne za uspostavljanje boljih odnosa sa Srbijom, rekao je član Centralnog izbornog štaba koalicije "Bolja Crna Gora" Jovan Vučurović.

Iz ove koalicije je ocenjeno da je Krivokapićeva namera da poseti Beograd bila u funkciji kampanje za lokalne izbore i da je zato dobro što mu je koleginica iz Srbije otkazala gostoprimstvo.

Vučurović je rekao da je SDP očigledno pokušala da, u bilo kojoj državi bivše SFRJ, izdejstvuje bilo kakvu aktivnost za Krivokapića, računajući da su taj posao završili i u Srbiji.

2024 © - Vesti online