Petak 14.08.2015.
10:11
alo.rs

Usnija: Bolje mi je otkad sam na aparatima

youtube.com/slavisas
Bori se sa rakom pluća: Usnija iz mlađih dana

- Bolje mi je otkad sam došla u bolnicu. Priključena sam na aparate, zato teško pričam. Ne mogu da funkcionišem. Za sada mi je bolje nego pre dolaska kod lekara, ali mi je svakako teško. Videćemo kada ću kući, ali bitno je da je situacija bolja - jedva razumljivim glasom rekla je Usnija za "Alo".

Njena autentičnost i energija nikoga nisu ostavljale ravnodušnim, pa tako ni sada njena bolest, zbog koje pate svi u njenom okruženju.

- Usnija je jaka žena i mnogo toga je pregurala, ali je sada bolest izjeda iz dana u dan. Ni kada joj je pre dve godine lekar rekao da ima kancer, nije posustala u borbi da ga pobedi, pa se nadamo da će i ovog puta uspeti da se izvuče. Dugo je bila kod brata u Makedoniji, njegova porodica je brinula o njoj, ali kada su videli da je njeno stanje sve gore, morali su da je dovedu u Beograd kako bi nastavila sa lečenjem. Ona je još pre dva meseca trebalo da se pojavi na kontroli u srpskoj prestonici, ali su svi bili zabrinuti da njen organizam neće izdržati toliki put. Ipak, na nagovor privatnih lekara u Makedoniji kod kojih je brat vodio jer u državne ustanove nije mogla zbog zdravstvenog osiguranja, oni su je dovezli u Beograd. Niko nije očekivao da će za samo mesec dana stanje toliko da joj se pogorša. Mnogo je smršala, ali i dalje ima volju i želju za životom - kaže izvor blizak porodici Usnije Redžepove.

- Da je živ njen suprug, harmonikaš Svetomir Šešić Šele, ona kroz ovo nikada ne bi prolazila. Njegova smrt, koja je prethodila njenoj bolesti, potpuno ju je uništila psihički. I sada, kada joj je teško, samo o njemu priča - dodaje izvor.

Usniji predstoji duga i teška borba sa kancerom, ali ona je uvek isticala da nada poslednja umire.

- Optimizam je najbitniji u životu, uvek treba verovati i nadati se dobrom. Meni je dosta pomogla muzika jer s njom lepše vidim i osećam. Poslu se okrećem kako bih zaboravila neostvarene želje. Kroz život se već dvadesetak godina vodim izrekom iz Biblije: "Bože, daj mi smirenosti da prihvatim stvari koje nemam hrabrosti da promenim i mudrosti da mogu da ih razlikujem“ - svojevremeno je otkrila svoju mantru pevačica.

2024 © - Vesti online