Četvrtak 13.08.2015.
16:49
Vestionline

Rame uz rame sa najboljima: Uspeh srpskih tenkista u Rusiji

mod.gov.rs
Pripadnici vojske Srbije izuzetno uspešni na Međunarodnim vojnim igrama

U subotu, na startu finala najatraktivnijeg takmičenja na Međunarodnim vojnim igrama - Tenkovskog biatlona, pored tenka sa zastavom Republike Srbije naći će se tenkovi Ruske Federacije, Narodne Repubike Kine i Republike Kazahstana. Takmičenje su završile ekipe Indije, Kirgistana, Tadžikistana i prošlogodišnjeg vicešampiona Jermenije.

U dve izjednačene i vrlo neizvesne trke reprezentacije osam polufinalista pokazali su izuzetnu veštinu vožnje tenkova, savladavanja protivtenkovkih prepreka i rešavanja vatrenih zadataka. U odnosu na fazu individualnih trka, kada se svaka posada takmičila na sopstvenom tenku, u polufinalu je vožena štafeta, što znači da su se posade smenjivale na jednom borbenom vozilu.

Obučenost nišandžija je, ovoga puta, imala mnogo više uticaja na ishod trke budući da su timovi za svaki promašaj iz topa ili spregnutog mitraljeza morali da voze takozvane kaznene krugove.

Finalu Tenkovskog biatlona i ceremoniji zatvaranja međunarodnih vojnih igara 2015. godine prisustvovaće delegacija naše zemlje koju će predvoditi ministar odbrane Bratislav Gašić.

2024 © - Vesti online