Sreda 12.08.2015.
21:50
blic

"Zarekao sam se, neću da pravim novu stranku"

Tanjug
Nikome ne bi pomogao da ostvari politički uspeh osim Vučiću

Ovo je prvi put da predsednik Nikolić u javnosti govori o mogućnosti da izađe iz SNS.

- Ja sam se zarekao da nikada više neću biti član nijedne političke stranke osim Srpske napredne stranke - kaže predsednik Nikolić za "Blic”.

On dodaje i da nikad ne bi uradio ništa što bi štetilo lideru SNS i premijeru Aleksandru Vučiću.

- Nikome više ne bih pomogao da ostvari politički uspeh osim Aleksandru Vučiću - dodaje Nikolić, u prvoj izjavi za "Blic” posle više od tri godine.

Spekulacije da Nikolić hoće da pocepa SNS traju mesecima unazad. Prema tim informacijama, najbliži saradnici Nikolića traže od njega da se odvoji od Vučića jer su nezadovoljni kako svojim statusom u stranci tako i prozapadnom politikom koju Vučić vodi.

Tako oni nezadovoljni Vučićem koji rade u Predsedništvu Srbije navodno imaju u svoj pozdrav: Vidimo se kad dođemo na vlast! Ali, sve je kulminiralo kada je Nikolić odbio da potpiše zakon o prodaji državnih nepokretnosti jer je neustavan!

Ovaj potez Nikolića ocenjen je kao napad na ljude bliske premijeru.
 

Vraćanje ovog zakona Skupštini samo je dodatno potkrepilo priče da šef države osniva novu stranku. S druge strane, Vučić je ovaj postupak Nikolića mirno prihvatio.

- Imam puno poverenje u Nikolića. Uveren sam da mu ni na kraj pameti nije da osniva bilo kakvu stranku - rekao je tada Vučić.

Nikolić i Vučić ulažu mnogo napora da u javnosti pokažu kako je sve u redu u njihovom odnosu. Ali ne mogu da sakriju da je sve više tema oko kojih se razilaze. Najozbiljnija tačka razlaza je Nikolićeva platforma za Kosovo, koja se potpuno razlikuje od pregovora Beograda i Prištine. Dalje, Nikolić je više ‘proruski‘, a Vučić ‘prozapadni‘ političar. I na kraju, ali ne nebitno, Nikolić navija za Partizan, Vučić za Zvezdu.

2019 © - Vesti online