Sreda 12.08.2015.
17:16
Tanjug

"Nešto se čudno dešava u regionu, svi bi da pokazuju mišiće"

Tanjug
Daćemo sve od sebe da sprečimo ono što bi bilo sramota da se desi: Aleksandar Vučić

On je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije, a odgovarajući na pitanja u vezi sa zahtevom Kosova za članstvo u organizaciji UNESKO, rekao da će i nakon odbijanja UN da proslede zahtev Kosova, o tom pitanju biti vođena teška politička borba s neizvesnim ishodom.

Mi ćemo, međutim, naglasio je, "dati sve od sebe da to što smatramo da bi bilo sramota sprečimo".

U korpus uznemirujućih događaja u regionu, Vučić je ubrojao i pretnje "Samoopredeljenja" ukoliko se formira Zajednica srpskih opština.

- Oni prete nečim što skoro da je rat, a što je potpisano u Briselu. Nama je šest od 15 tačaka ZSO, 40 odsto teksta u Briselskom sporazumu, tiče se ZSO - da li je moguće da su ti ljudi to juče pročitali - upitao je premijer primetivši da je to potpisano pre dve godine.

Nadajući se da će ipak prevladati razum u tom procesu, Vučić je prokomentarisao da treba samo zamisliti šta bi se dogodilo da takve izjave dolaze iz srpskog društva.

Ponovio je stav Srbije koja smatra da je veoma važno da se postigne sporazum o formiranju ZSO, ali istakao i da je to ključna stvar iz Briselskog sporazuma.

- Ali šta da radite, očigledno je da se nešto čudno dešava u našem regionu, kao da bi svi ponovo da isprobavaju mišiće i da pokazuju svoju snagu - mi Srbi nećemo. Mi hoćemo sa drugima da se poredimo, da merimo svoj rad, znanje, različite vizije budućnosti, ali veličinu mišića i koliko metaka možemo da ispucamo, mi Srbi to više nećemo. I takvu politiku ne prihvatamo - zaključio je premijer.

2024 © - Vesti online