Sreda 12.08.2015.
15:59
Tanjug

Ljut vođa: Ne kradete od države već od svoje dece. Neću biti premijer ako...

Tanjug
Došao do zaključka da nam fali kultura

- Jer, ako to ne uradimo nećemo moći više da kažemo da ćemo u dan i u dinar da isplaćujemo sve naše obaveze onako kako to možemo - dodao je premijer na pres konferenciji u Vladi Srbije.

A u slučaju paraćinske Staklare, država će, ne plate li dug za struju, postupiti u skladu za zakonom, rekao je premijer i objasnio:

- Šta to znači, kada imam da zarađujem pare onda mi je super i profit trpam u svoj džep, ali kada državi treba da platim ono što su moje obaveze onda neću da platim. Mi nemamo razvijenu kulturu, juče sam naručio nešto da pojedem, nisu me videli u kolima, i izdali su predračun, a ne fiskalni račun. Samo sam rekao-produžite, da ne bih pokazao sav svoj bes i gnev zbog toga - kazao je premijer.

Takvi ljudi, primetio je, ne potkradaju na taj način državu već kradu od sebe i svoje dece, koja kasnije neće imati za škole, bolnice i puteve i sve drugo.

Mnogi od njih, dodao je, zalažu se da se policajcima i vojnicima povećaju plate, što oni i zaslužuju, ali u isto vreme neće da plaćaju porez.

- I onda vi pitate šta ćemo da radimo sa staklarom - pa isključićemo im struju, pa nek Bugari skaču u nebo koliko hoće, šta me to briga, nek rade šta god hoće - naveo je Vučić.

On je dodao da, privatna fabrika u kojoj je "Bugarin gazda na našem trudu i na našoj muci, dužan je za gas i struju ni sam ne zna koliko miliona evra i trpa profit u svoj džep".

U takvim situacijama, primetio je, samo je jedno rešenje moguće u tržišnoj ekonomiji a to znači:

- Neka rade šta god hoće, a da zauzimaju autoput - neće verujte mi. To neće niko da radi u Srbiji ili ako ne budem uspeo da sprečim bilo koga da zauzima autoput ne moram da budem na ovom mestu. Da zaustavljate Srbiju, turiste i one od kojih mi zarađujemo, e taj film nećete da gledate u ovoj zemlji, birajte nekog drugo - poručio je Vučić.

2024 © - Vesti online