Sreda 12.08.2015.
13:32
vecernji.hr, Vestionline, Tanjug

Pogubljen Tomislav Salopek!

Tanjug/AP
Presudili mu

Francuski AFP objavio je na svom Tviter profilu šokantnu informaciju pozivajući se na vesti internet stranice SITE Intel Group.

Pozivajući se na Tviter naloge koje koriste pripadnici Islamske države, Rojters, AFP i AP su prenele da je Salopek, navodno pogubljen. Na Tviter nalozima postavljene su i slike na kojima se navodno vidi telo obezglavljenog Hrvata (glavu su mu odrubili nožem i stavili na leđa, a krvavi nož su zabili u pesak pored tela).

Iz poštovanje prema Salopeku i njegovoj porodici, a i zato što je objavljivanje takvih fotografija ono što teroristi žele, mi (portal Vestionline) ih nećemo objaviti.

Bude li se potvrdila vest da su pripadnici Islamske države brutalno pogubili Tomislava Salopeka, biće to njihovo deveto ubistvo nekog zapadnog državljanina odsecanjem glave.

Hrvatski državljanin otet je 22. jula ujutro na području Kaira, dok je službenim automobilom putovao na posao. Radio je za francusku grupu "Compagnie Generale de Geophysique" (CGG).

Islamistički militanti objavili su 5. avgusta snimak na kojem Salopek kleči u pustinji uz maskiranog muškarca s nožem u ruci i čita s lista papira da će ga otmičari pogubiti u roku od 48 sati ukoliko egipatska vlada ne oslobodi uhapšene muslimanke.

Otmičari se nakon toga nisu oglasili, a egipatske snage bezbednosti pokrenule su opsežnu potragu za Salopekom.

2024 © - Vesti online