Petak 07.05.2010.
19:01
Tanjug

Aranđelovac: DS počela pregovore o budućoj koaliciji

Gajić je izneo da je DS, koja je na izborima 25. aprila dobila 10 odborničkih mandata, počela konsultacije sa Socijalističkom partijom Srbije (SPS) G17 plus i njihovim koalicionim partnerima, sa kojima je u republičkoj vladi, kao i sa Liberalnodemokratskom partijom (LDP).

Te stranke su, po Gajiću, "relevantni i stabilni partneri za formiranje skupštinske većine, a imaju kapacitete i planove u vođenju lokalne samouprave".

"Na današnjim razgovorima DS je iznela da ima jasnu strategiju i plan rada u prvih 100 dana, kao i u naredne četiri godine, a to znači da svako od budućih partnera treba da ima slične ciljeve, a ne samo kadrove", rekao je Gajić.

Gajić je izneo i stav da za DS partijski kadrovi nisu uvek merilo uspeha, već dobar plan, veliki rad i znanje, jer je Aranđelovcu potrebna stabilna skupštinska većina koja ne zahteva usluge i dobre direktorske pozicije, već rešavanje problema grada i građana.

U skladu sa tim, dogovoreno je da stranke koje su učestvovale u današnjim razgovorima u narednom periodu izađu sa svojim ciljevima kao najvažnijim delom budućeg koalicionog sporazuma i sa predlogom o preuzimanju odgovornosti u budućem radu lokalne samouprave, javnih preduzeća i ustanova, rekao je Gajić.

Lokalni čelnik DS je istakao i da su se sve partije koje su učestvovale u današnjim razgovorima složile da Aranđelovac u zakonskom roku dobije novu opštinsku upravu.

Posle proglašenja izbornih rezultata 2. maja, DS, SPS, G17 plus i LDP imaju zajedno 21 mandat u lokalnoj skupštini sa 41 odbornikom.

2024 © - Vesti online