Utorak 11.08.2015.
17:34
Vestionline

Ninković iz Sidneja: Zvezda mi je živa rana

FK Crvena zvezda
Oduševljen Australijom: Miloš Ninković

Shvativši da nema više kome da se dokazuje na Starom kontinentu, iskusni vezista se odlučio za put kojim se ređe ide. Prihvatio je poziv iz Australije i postao prva zvezda tamošnjeg Sidneja. 

Sidnej kao crveno-beli

Cilj Sidneja u ovoj sezoni je - titula.

- Čuo sam da nisu osvojili prvenstvo od 2010. godine. Mislim da možemo to da uradimo ove sezone. I Zvezda je imala dugo pauzu, šest godina, pa smo uspeli da vratimo pehar. Biće ovo duga sezona, čekaju nas duga putovanja zbog azijske Lige šampiona. Imamo dobre igrače i očekujem da osvojimo titulu.

Sudeći po ekskluzivnim izjavama za australijski državni radio "SBS" na srpskom jeziku, rođeni Beograđanin se na prvi pogled zaljubio u Sidnej. Mada i tako daleko od kuće ne može da pobegne od Crvene zvezde.

- Zvezda mi je živa rana. Ovo je najteži period u istoriji kluba. Ali nama zvezdašima je ostalo samo da se nadamo. Pratim naravno i ostale klubove i njihove igre u Evropi. Vojvodina je napravila ogromno iznenađenje izacivši Sampdoriju, Partizan ima šanse da se plasira u Ligu šampiona. BATE je prošle godine gubio visokim rezultatom od Šahtjora - rekao je Miloš Ninković.

Imao je ponudu iz Evijena da ostane u tom klubu i nastavi da vodi bitke na francuskim terenima. Ipak, prepoznao je nešto posebno u pozivu Sidneja.

- Već dugo godinama igram u Evropi, i nekako mi je ponestalo motivacije. Tražio sam novi izazov. Gledao sam i porodicu. Ovde imaju sve uslove za život. Bolje da mi deca ovde odrastaju, a ne negde drugde.

Imaće miljenik "delija" nezahavalan zadatak da u dresu Sidneja zameni Del Pjera.

- Žao mi je što ga nisam upoznao. Kada sam počinjao da igram fudbal, on je bio jedan od mojih idola. Ne osećam strah zbog toga što treba da ga zamenim. Doživljavam to kao čast i obavezu. Sa druge strane jako sam srećan što je u klubu ostao Miloš Čava Dimitrijević - poručio je Ninković za "SBS".

2024 © - Vesti online