Utorak 11.08.2015.
14:43 >> 15:40h
Srna

"Oliver Ivanović gubi na težini i fizički slabi"

Centar za medije
Protest i podrška Oliveru Ivanoviću, koji štrajkuje glađu

Ona je rekla da SDP nema nikakvu drugu informaciju, te naglasila da su Ivanovićevi prijatelji i porodica ogorčeni postupanjem suda i zvaničnika Euleksa, koji "prosto ćute i prave se ludi".

- Posebno nema informacije o tome da li će sud prihvatiti žalbu odbrane na sudsku odluku o produženju pritvora do 6. oktobra - kaže Božovićeva.

Lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović, koji peti dan štrajkuje glađu u zatvoru u Kosovskoj Mitrovici, sve više fizički slabi, izjavila je danas njegova supruga Milena Popović Ivanović. Ona je istakla da Ivanović gubi na težini, da je iz dana u dan slabiji, ali da je nakon podrške koja mu stiže sa svih strana psihički veoma jak i istrajan u nameri da štrajkom glađu izbori se za svoja prava.

"Srbi priključite se protestu"

Građanska inicijativa SDP najavila je da će uputiti zvanične pozive svim predstavnicima Srba na Kosovu da se priključe protestu i podršci Ivanoviću u nastojanju da izdejstvuje odluku o odbrani sa slobode.

Zvanične pozive će, kako navode, uputiti tokom dana, najkasnije sutra ujutru, svim predstavnicima Srba, gradonačelnicima, ministrima i zameniku premijera samoproglašenog Kosova da se priključe protestu i podršci predsedniku SDP Ivanoviću, koji u zatvoru štrajkuje glađu.

U SDP ističu da su posebno razočarani odnosom predstavnika Srba u institucijama samoproglašenog Kosova, koji su prvo dali podršku Ivanoviću da štrajkom glađu stigne do pravde, a juče se nisu pojavili na protestu ispred zgrade Euleksa u Prištini.

2024 © - Vesti online