Nedelja 09.08.2015.
17:25
Vestionline, vecernji.hr

Evo, kako je "Večernji list" video besraman potez HRT-a!

Reuters
Ni pakost HRT-a nije umanjilo srpsku vateprolo "oluju"

- Vaterpolisti Srbije ubedljivo su pobedili Hrvatsku (11:4) i zasluženo osvojili treće zlato na svetskim prvenstvima. Slavlje im je donekle pokvario HRT, koji se iz prenosa utakmice isključio odmah po njenom završetku pa dodele medalja i intoniranje himne gledaoci nisu imali prilike ni da vide ni da čuju - stoji u komentaru "Večernjeg lista".

- Razljutilo je to "srbijanske" medije i predstavnike Srba u Hrvatskoj pa su poslali protestne note našoj javnoj televiziji, koja u poslednje vreme ima tu lošu praksu isključivati se iz prenosa sportskih događanja čim završe. Nekad su se mogle videti proslave i čuti izjave, ali danas je sve skupa poprilično neprofesionalno i ispod nivo državne televizije, koje ni toliko spominjana štednja ne može opravdati jer ipak moraju imati odgovornosti prema pretplatnicima.

- Ali baš zato Srbi ne mogu doživeti postupak HRT-a lično, isto bi bilo i da se Hrvatska okitila zlatom, nažalost. Svejedno, predstavnik srpske nacionalne manjine, profesor na Fakultetu političkih nauka u Zagrebu i nekadašnji savetnik predsjednik Republike Hrvatske Ive Josipovića, Dejan Jović, žestoko je reagovao na svom Fejsbuk profilu.

- Još jedna sramota. Spremni su poniziti hrvatsku reprezentacijukoja je osvojila srebro samo da ne bismo gledali Srbe pobednike. HRT, naravno, pretpostavlja da niko od njihovih pretplatnika ne navija za Srbiju, a još manje da ima onih kojima su draga oba tima.

2024 © - Vesti online