Nedelja 09.08.2015.
16:32 >> 19:56h
Vestionline

Premijer liga: Tadić zasenio debi Mitrovića, Bilić utišao "Emirate", Kutinjo - spasilac "redsa"

Reuters
Po starom: Dušan Tadić

Gosti su poveli na "Sent Džejms Parku" preko Gracijana Pelea, ali je domaćin preko Papisa Sisea i Žoržinja Vajnalduma stigao do preokreta. Ipak, 11 minuta pre kraja Tadić je pronašao Šejna Longa za podelu bodova.

Reuters
Debitovao: Aleksandar Mitrović

Istovremeno, iznenađenje na "Emiratima". Fudbaleri Vest Hema iznenadili su Arsenal sa 2:0 u prvom kolu Premijer lige. 

"Tobdžije" su kontrolisale igru u prvom poluvremenu, Aron Ramzi je pogodio i prečku, ali je sve upropastio Petr Čeh. Golman od koga se očekivalo da će konačno uspostaviti red u Arsenalovoj odbrani užasno je reagovao u dve situacije koje su "čekićari" iskoristili i postigli golove. 

Prvo je odleteo u prazno u finišu prvog poluvremena, prilikom centaršuta iz slobodnog udarca, pa je Kujate glavom zatresao mrežu, a zatim u nastavku još jednom kapitulirao. Mauro Zarate je "iščačkao" loptu na 20-ak metara, šutirao iz kolena, uhvatio Čeha na pogrešnoj nozi, pa je lopta završila u donjem levom uglu.

Liverpul je prošle sezone u poslednjem kolu doživeo brodolom u Stouku (poražen 6:1), a sada je sezonu počeo trijumfom na istom stadionu. Junak meča bio je Brazilac Kutinjo, koji je "bombom" sa 30 metara, u 86. minutu, utišao "Britaniju". Naš Lazar Marković nije bio ni na klupi Liveprula, što samo pogrejava glasine da će uskoro da ode sa "Enfilda".

2024 © - Vesti online