Subota 08.08.2015.
21:50
A. Bošković - Vesti

Dijaspora čuva zavičajno blago

Vesti
Bez folklora nema okupljanja dijaspore

Jovan Milovanović, predsednik Opštine Negotin pozdravio je učesnike i sve prisutne na jubilarnim desetim Danima dijaspore, a manifestaciju je zvanično otvorio predsednik Saveta mesne zajednice Urovica, Dragoslav Gudžuganović.

U programu priređenom u centru sela učestvovala su kulturno-umetnička društva Kostolac iz Kostolca, Mozaik iz Niša, Zdravec Kapitanovci NR Bugarska, Belo inje iz Beloinja, Rudna glava iz Rudne glave, Drevni centri i klubovi za starije iz Beograda, Duvački orkestar Ljubodraga Radulovića i učenici OŠ "Branislav Nušić" iz Urovice.

I ove godine birana je najlepša devojka Dana dijaspore. Titulu najlepše ove godine ponela je Nevena Tizmanov iz Kostolca. Prva pratilja je Maja Dimitrijević iz Urovice, a druga Marina Stokić, takođe iz Kostolca.

Pored prilike da se u rodnom selu okupe prijatelji i rodbina iz Urovice, koji godinama svoj radni vek provode daleko od zavičaja, Dani dijaspore, pružaju i mogućnost da se dogovore naredne aktivnosti kako bi se poboljšao kvalitet života meštana ovog sela.

2024 © - Vesti online