Subota 08.08.2015.
13:04
Tanjug

Na Batrovcima se čeka nekoliko sati, nešto manje na Bubanj potoku

A. Čukić
Vozači nervozni, provode po više sati na suncu i asfaltu u koloni

Na prelazima Šid i Sot na ulasku i izlasku vreme zadržavanja je 60 minuta. Na Horgošu se na ulasku u zemlju čeka oko 90 minuta, a na prelazu Bački Vinogradi na izlazu se čeka oko 100 minuta.

Na prelazu Gostunu, na granici sa Crnom Gorom, prilikom izlaska iz Srbije čeka se oko 50 minuta, dok se na granici sa Makedonijom na prelazu Preševo, kako na ulasku tako i na izlazu čeka oko sat vremena. Na ostalim prelazima, putnička vozila se ne zadržavaju više od 30 minuta.

Putevi Srbije su obezbedili cisternu pijaće vode za učesnike u saobraćaju koji čekaju na prolazak kroz granični prelaz Batrovci, kako bi se olakšalo čekanje na visokim temperaturama. AMSS je saopštio da će cisterna biti na Batrovcima i narednih vikenda dok traje turistička sezona.

Auto-moto savez preporučuje vozačima da koristite manje frekventne prelaze sa Hrvatskom Šid, Sot i Bačku Palanku, a sa Mađarskom - Kelbiju i Bački Breg, dok je radno vreme prelaza Bački Vinogradi, Bajmok, Đala i Hogoš II od 07-19 časova. Te prelaze, sem naših i mađarskih državljana, mogu koristiti i državljani EU.

Bubanj potok

Zoran Janković iz "Puteva Srbije".za Tanjug kaže da je u petak zabeležen rekord kada je u pitanju prolazak automobila na toj naplatnoj stanici - iz smera Niša ka Beogradu prošlo ih je 28.500, što je najveći broj vozila koji je prošao tu stanicu ove godine.

- Kroz ovu stanicu je juče u oba smera prošlo preko 58.000 vozila, što je za oko pet odsto više u odnosu na isti dan prošle godine. Od 1. avgusta do 7. avgusta je od Niša ka Beogradu prošlo 13 odsto više vozila nego u istom periodu prošle godine - rekao je Janković.

Prema njegovim rečima, nadležni na toj naplatnoj stanici su učinili sve kako bi zadržavanja bila smanjena, a danas je u smeru od Niša ka Beogradu otvorena dodatna traka za naplatu.

- Kada nam intezitet saobraćaja iz smera Beograda ka Nišu to bude dozvolio otvorićemo još dve trake za naplatu u smeru od Niša ka Beogradu - objasnio je Janković.

Prema njegovim rečima, zadržavanja iz smera Beograda nisu velika, a tome je doprinelo angažovanje rezervnih ekipa inkasanata koji ručnim deljenjem kartica znatno ubrzavaju prolazak vozila.

Svi kanali za naplatu i distribuciju karata će raditi neprestano 24 sata, rekao je Janković. Takvo stanje na naplatnoj stanici Bubanj potok može se, kako je naveo Janković, očekivati svakog vikenda do 1. septembra.

2020 © - Vesti online