Subota 08.08.2015.
05:52
N. S. Preradović - Vesti

Opozicija pohvalila predsednika Srbije

Tanjug
Opozicija protiv zakona o rasprodaji državnih nekretnina

Socijaldemokratska stranka, čije je lider nekadašnji predsednik Srbije Boris Tadić je zatražila ostavku ministra finansija Dušana Vujovića zbog podnošenja zakona koji, kako tvrde, omogućava korupciju i rasprodaju državne imovine.

- Smatramo da je ovaj zakon skandalozan, jer su način i postupak prodaje državne imovine koji se njime podrazumevaju krajnje sporni i omogućavaju privilegovanje zakupaca i netransparentnost prodaje - navodi ta stranka.

Da podsetimo predsednik Srbije vratio je Skupštini Srbije Zakon o posebnim uslovima prodaje određenih nepokretnosti u svojini Srbije na ponovno razmatranje zbog toga što smatra da je taj zakon u suprotnosti sa Ustavom, jer predviđa da pravo na kupovinu državne imovine imaju samo njihovi zakupci.

I Nova stranka, čije je lider Zoran Živković, nekadašnji premijer Srbije, pozdravila je Nikolićevu odluku, jer je zakon protivustavan.

- Pozivamo sve poslaničke grupe da shvate pogubnost i neustavnost ovog Predloga zakona i odbace ga kada se o njemu bude ponovo glasalo - poručuje se u saopštenju.

2024 © - Vesti online