Subota 08.08.2015.
04:30
Vestionline

Prodavac kola otkriva kako vas saloni teraju da potrošite više

Opel promo
Ubeđuju vas da je skuplja varijanta zapravo "super ponuda"

Amerikanac Skot Česraun, koji je proveo decenije radeći kao prodavac automobila u autosalonima, otkrio je za "Biznis insajder" četiri trika koja su zajednička skoro svim prodavcima. Uz pomoć njih, oni vas navode da potrošite više.

1. Nude vrlo nisku cenu za vaš stari automobil

Prvi korak pri kupovini novog automobila uglavnom je prodaja starog. Auto dileri najčešće vaš stari automobil procene mnogo niže nego što on zapravo vredi.

Nemojte na samom početku izgubiti trgujući automobil po nepoštenoj cijeni. Utrošite malo vremena i preko nekoliko oglasnika usporedite cijene automobila istog tipa i godišta s vašim kako bi točno odrediti koliko je vrijedan vaš automobil na tržištu. Ako ste naoružani s tim informacijama, možete postati osoba koja kontrolira razgovor.

2. Dobili su vašu pažnju nudeći vam niske cene, a zatim pokušavaju da vam prodaju nešto drugačije (i skuplje)

Prodavci igraju na klasičnu mamac-taktiku.

- Automobili su ispred vas, a to je obično napeta situacija, međutim ovi momci znaju kako da prodaju automobile. Ono što će oni učiniti jeste da će vam reći da vas čeka sjajna prilika, a zatim će pokušati da vas ubede da kupite skuplji automobil. Ili će vam reći da je “sjajna prilika” već prodata i nastaviće da pokušavaju da vam prodaju nešto skuplje - otkriva iskusan prodavac.

Zato pre dolaska u autosalon možete da nazovete zastupnika i proverite da li je vozilo koje vas interesuje na lageru. Ako potvrde, tražite da vam mejlom pošalju izjavu da je auto dostupan za prodaju. Tako prodavac u salonu neće moći da vas laže da ćete željeni auto čekati dva-tri meseca, i sprečićete ga da pokušava da vam uvali skuplju varijantu. Opcija dva je odreći se kompletno zastupstva i kupiti auto online.

2024 © - Vesti online