Petak 07.08.2015.
15:00 >> 16:02h
tanjug

Sandu isključila iz stranke lažna Disciplinska komisija

A. Čukić
Izgleda da je i dalje predsednica DSS-a: Sanda Rašković Ilić

Disciplinska komisija je odluku o isključenju donela nakon što je na sastanku Opštinskog odbora Palilula 30. jula većinom glasova doneta odluka o pokretanju disciplinske mere protiv Rašković Ivić.

Disciplinska komisija je tu odluku donela na jučerašnjoj (6. avgust) sednici, a u njenom obrazloženju je kao razlog objasnila kršenje Statuta, odnosno člana koji kaže da član stranke podleže disciplinskoj odgovornosti ako politički deluje suprotno Programu DSS i političkim stavovima, povredi Statut i nanese štetu stranci, ne izvršava odluke organa stranke ili postupa suprotno njima..., preneo je Tanjug.

U saopštenju se dodaje da je Opštinski odbor Palilua postupio po odluci Disciplinske komisije i izbrisao Rašković Ivić iz redova članova DSS. Odbor je o tome obavestio Predsedništvo i uputio zahtev da se sazove Skupština DSS na kojoj bi bio izabran novi predsednik i bili vraćeni članovi koji su napustili stranku posle njenog izbora.

DSS: Navodno isključenje

Prenosimo vam saopštenje informativne službe DSS:

"Nаvodno isključivаnje predsednice Sаnde Rаšković Ivić iz člаnstvа DSS je poslednji pokušаj režimа dа oslаbi Demokrаtsku strаnku Srbije. Nаvodnu odluku o kojoj su obаvešteni mediji donelа je nepostojećа Disciplinskа komisijа budući dа su njeni člаnovi još rаnije isključeni iz Demokrаtske strаnke Srbije zbog kršenjа Stаtutа i rаdа u interesu Srpske nаpredne strаnke.

Demokrаtskа strаnkа Srbije se više neće bаviti cirkuskim predstаvаmа bivših člаnovа DSS tzv. 'Sаmostаlnog DSS', već će nаstаviti dа kritikuje režim Srpske nаpredne strаnke i njenih sаtelitа."

2024 © - Vesti online