Petak 07.08.2015.
14:16
Tanjug

Crna Gora: Uhapšen osumnjičeni za pokušaj ubistva policajca

Reuters
Hapšenje u Crnoj Gori

Sumnja se, da je 22.godišnji Hanić 6. avgusta oko 18.50 sati, u mestu Trsteno, pokušao da usmrti Ćalasana koji je bio na radnom mestu

Osumnjičeni Hanić se vozilom bosanskih registarskih oznaka kretao lokalnim putem od pravca plaže Ploče u pravcu Jaza, dok su pripadnici kotorske policije, Ćalasan i S.G, u Trstenu kontrolisali bezbednost saobraćaja, precizira policija.

Policajac Ćalasan osumnjičenom je dao jasan znak "Stop" tablicom da zaustavi vozilo na proširenju pored puta, međutim Hanić je naglo povećao brzinu kretanja vozila i nastavio vožnju u pravcu Ćalasana, prenosi portal CDM.

Policajac se u tom trenutku, kako bi izbegao udarac vozilom, bacio u stranu, u slivnik pored puta, i zadobio lakše povrede, dok se Hanić jureći udaljio u pravcu Jaza.

Nakon toga, pripadnici Odeljenja bezbednosti Kotor su se, zajedno sa službenicima Centra bezbednosti Budva, dali u poteru za osumnjičenim i ubrzo je uhapšen.

Hanić je priveden, a o događaju je obavešten zamenik Osnovnog državnog tužioca u Kotoru, a potom i zamenik Višeg državnog tužioca u Podgorici koji je naložio da se državljanin BiH uhapsi i koji je delo kvalifikovao kao ubistvo u pokušaju.

Osumnjičeni je danas, uz krivičnu prijavu, po nalogu tužilaštva priveden zameniku višeg državnog tužioca u Podgorici.

2024 © - Vesti online