Petak 07.08.2015.
13:14 >> 14:24h
Vestionline, Tanjug

LE: Vojvodina u Češkoj

Tanjug
Još jedan stepenik do sna zvanog Liga Evrope: Fudbaleri Vojvodine

Prvak Češke je igrao kvalifiakcije za Ligu šampiona, ali je ispao od izraelskog Makabija, koga sa klupe predvodi nekadašnji fudbaler "lala" Slaviša Jokanović. U prvom meču, Plzen je u Tel Avivu slavio 2:1, ali je u revanšu na svom stadionu iznenađujuće poražen 2:0.

Vojvodina je u dvomeču bila bolja od Sampdorije.

Trener fudbalera Vojvodine Zlatomir Zagorčić odmah po završetku žreba za plej-of kvalifikacija za Ligu Evrope rekao je da je zadovoljan rezultatima žreba i da su šanse Vojvodine i Viktorije Plžen za plasman u grupnu fazu takmičenja u procentima 50:50. Zagorčić je rekao Tanjugu da od danas kreću analize kvaliteta češkog kluba i naglasio da je dobra stvar što se u predhodnom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona Viktorija Plzen sastala sa izraelskim Makabijem na čijoj klubi sedi Slaviša Jokanović od koga će sigurno dobiti kvalitetne informacije o snazi protivnika. 

fkvojvodina.rs
Zlatomir Zagorčić, trener Voše

Ko god da nam je u ovoj fazi takmičenja došao za protivnika bilo bi teško jer sve ekipe koje su došle do plej - ofa sigurno poseduju kvalitet. Ono što sigurno znamo jeste da je Viktorija izuzetno dobra ekipa tim i da ćemo morati da budemo maksimalno skoncentrisani ukoliko želimo da dođemo do Lige Evrope - rekao je Zagorčić. 

Sportski direktor Vojvodine Ljubiša Dunđerski takođe je zadovoljan rezultatima žreba. On je rekao da je Vojvodina dobila protivnika sa kojim može da se nadigrava i protiv koga ima realne šanse za uspeh.

2024 © - Vesti online