Petak 07.08.2015.
12:54
Vestionline

VESTIONLINE predstavlja rivala crno-belih u plej-ofu za LŠ

Reuters
Tvrd orah: Fudbaleri BATE Borisova

Ono što je otežavajuća okolnost za Partizan je ta što je šampionat Belorusije u punom jeku, a BATE igra sjajno i ubedljivo je prvi, sa osam bodova više od najbližeg konkurenta Dinama iz Minska. 

U ekipi su dvojica Srba, Filip Mladenović, koji je igrao za Crvenu zvezdu i Nemanja Milunović, koji je bio fudbaler lučanske Mladosti. Njih dvojica su standardni u timu koga sa klupe predvodi Aleksandar Jermakovič. U timu je i bivši igrač Spartaka, OFK Beograda i Dinama iz Minska Crnogorac, Nemanja Nikolić.

Partizan skuplji

Vrednost kompletnog pogona BATE Borisova je, prema specijalizovanog sajtu "transfermarkt", 17.050.000 evra. Najskuplji igrač je Denis Polakov (1.600.000), a zatim sledi naš Filip Mladenović (1.300.000 evra). Partizan, prema istom izvoru, vredi 19.900.000 evra.

Nosioci igre su beloruski reprezentativci. Najbolji strelac u ovom šampionatu Belorusije je Vitali Rodionov, koji je ove sezone postigao sedam pogodaka na 14 mečeva. U špicu je još Signevič, a glavne poluge na sredini terena su: Jablonski, Volodko, Baga i Stasevič. U odbrani, osim naših internacionalaca Mladenovića i Milunovića, standardni su Polakov i letonac Dubra.

Ono što je karakteristično za BATE je da prima malo golova. Na 14 mečeva u šampionatu protivnici su zatresli mrežu samo četiri puta. Takođe, nisu efikasni (22 pogotka na 14 susreta u prvenstvu), pa se i protiv Partizana očekuje tvrdi susreti.

U prethodnoj rundi, mađarski Videoton za 180 minuta nije zatresao mrežu golmana Černika. BATE igra na svom stadionu "Borisov arena" koji prima 13.126 gledalaca.

2024 © - Vesti online