Četvrtak 06.08.2015.
19:30
Srna

"Srpski zvaničnici da prestanu sa jednostranim izvinjavanjem"

A. Čukić
Nema pomirenja dok se ne pronađu odgovorni za zločine nad Srbima

- Niko nema prava da oprosti zločincima za počinjene zločine nad Srbima. Zašto zagovarate pomirenje u regionu kada znate da su jedino srpski generali u Hagu - navodi se u otvorenom pismu upućenom predsjedniku Tomislavu Nikoliću, premijeru Aleksandru Vučiću i ministru za rad i boračka pitanja Aleksandru Vulinu.

Ovo udruženje poručilo je državnicima Srbije, Evrope i Amerike da "nema oproštaja i pomirenja bez hapšenja zločinaca protiv srpskog naroda".

U saopštenju se pominju imena Janeza Janše, za koga se navodi da je kriv za ubistvo 55 nenaoružanih vojnika JNA, kao i imena Ante Gotovine, Mirka Norca, Atifa Dudakovića, Nasera Orića, Ejupa Ganića, Hašima Tačija, Ramuša Haradinaja, Agima Čekua, Fatmira Ljimaja, braće Mazreku i druga.

Iz Udruženja dodaju da Srbija mora tražiti odgovornost za srpske žrtve od 1990. do 2004. godine.

- Državnici Srbije, pomozite porodicama žrtava, zatražite hapšenje slovenačkih, hrvatskih, muslimanskih i albanskih zločinaca. Bez toga nema oproštaja i pomirenja u regionu - navodi se u saopštenju.

Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji ističe da se može pričati o oprostu tek kada pravda bude zadovoljena i prema srpskim žrtvama, ali ne i o zaboravu.

2024 © - Vesti online