Petak 07.08.2015.
07:44
S. Đurić - Vesti

Esma velikog srca

Fonet/AP
Sergej Ćetković ćuti o dečaku sa plaže

Pre pet godina Sergej Ćetković i njegova supruga Kristina usvojili su tada tromesečnu devojčicu iz Doma za nezbrinutu decu Mladost u Bijeloj, u Crnoj Gori.

- Oduvek smo hteli veliku porodicu jer ne postoji ništa lepše od toga. Kada je Lola stigla u naš dom, poželeli smo da imamo još dece - rekao je tada Sergej.

Na pitanje planira li da usvoji još dece, ostao je zagonetan i rekao: "Sve u svoje vreme."

Dve godine kasnije u njegov dom stigla je i druga devojčica, četvoromesečna Mila, a ovih dana se u medijima pojavila fotografija na kojoj je Sergej sa suprugom, ćerkicama i malim dečakom uživa na Crnogorskom primorju, što je podgrejalo priče da je porodica Ćetković bogatija za još jednog člana. Međutim, Sergej za sada ćuti.

Vlade i Snežana Divac usvojili su 1999. godine devojčicu Petru iz doma u Zvečanskoj, čiji su roditelji ubijeni na Kosovu. Ovaj bračni par pored usvojene ćerkice ima i svoje biološke sinove Luku i Matiju. Petra je brzo postala mezimica u porodici, a Divac često kaže da bi rado usvojio još mališana jer dece nikada nije dosta.

- Rešila sam da usvojim dete kad sam na televiziji videla prilog o deci bez roditelja. Tada mi se javio osećaj želje i obaveze da nešto učinim. Ne pripadam ljudima koji se prave da nisu videli onoga ko je u nevolji. Ovo je bilo još strašnije, jednom detetu je bio potreban dom. Posle dva sina, i za Vladu i za mene ćerka je bila logičan izbor - ispričala je nekoliko godina kasnije Snežana Divac.

Z. K. Munja
Kraljica pesme i humanosti: Esma Redžepova

Apsolutni rekorder kada je u pitanju usvajanje i odgajanje dece je Esma Redžepova, koja je sa suprugom Stevom Teodosijevskim odgajila 47 mališana.

- Decu sam čuvala od svoje 14 godine. Kada sam se udala za Stevu odlučilo smo da usvojimo decu. Malo-pomalo i kuća nam je bila puna mališana. Danas imam 47 sinova, 121 unuče i jedno praunuče. Znam sva njihova imena. Sva deca i unuci bave se muzikom, a planiram da jednog dana svi zajedno napravimo koncert - rekla je Esma u jednom intervjuu.

Na usvajanje su se odlučili i vlasnici kompanije Cepter, Madlena i Filip Cepter, koji su pre nekoliko godina usvojili devojčicu Emu.

- Svaka misao usmerena je na ovo malo biće, na našu Emu. Rođena je 7. decembra 2000. godine u Srbiji, a u Madlenin i moj život ušla je nepovratno. Obogatila nas je kao ljude, što i sada čini svakog dana- rekao je jednom prilikom Filip Cepter.

Z.K.Munja
Seka Aleksić već godinama želi bebu

O usvajanju deteta jedno vreme razmišljala je i pričala i Seka Aleksić. Ona i njen suprug Veljko silno žele bebu, a kako nikako da ostane u drugom stanju, Seka je poželela da nekom detetu bez roditelja pruži dom.

- To je humani gest i pričinjavalo bi mi zadovoljstvo da nekom mališanu kome su uskraćeni dom i porodica to i priuštim - rekla je jednom prilikom Seka, koja u poslednje vreme više ne spominje usvajanje detata.

2024 © - Vesti online