Četvrtak 06.08.2015.
14:34
Jutarnji list

Zagrepčani: Tenkovi uništili ulice tokom parade

Reuters
Gusenice tenkova izgrebale asfalt i ostavile vidljive tragove

Tokom održavanja vojne parade u utorak i do 40 tona teški tenkovi prolazili su gradskim ulicama i gotovo potpuno ih uništili, a prema nezvaničnim informacijama obnova će koštati stotine hiljada evra.

Najviše se oštećene ulice u kojima je asfalt nedavno postavljen, ali su se na udaru našle i ostale gde je podloga bila stara. Radnici koji već saniraju posledice parade kažu da se znalo da će asfalt raspasti.

Centralna ulica kojom je prolazila parada, Vukovarska, najmanje je oštećena, ali su u Slavonskoj jasno vidljive ogrebotine i tragovi od gusenica tenkova.

- Da li smo srećni što ćemo mi platiti popravku? Definitivno ne, to je sramota. Ne ulazim u to da li je parada trebalo da se održi, ali je činjenica da nakon bilo kakve manifestacije ne bi trebalo da bude štete u prostoru na kom se održavala. Vlada treba da plati, ona je organizovala, a ne Zagreb. Ovo je nedopustivo i sramotno - kaže penzioner Milan Budisavljević.

Sa njim je saglasna i Daniela Bakota, koja smatra da je pravo pitanje ko će da plati za novi asfalt.

-Ne znam odakle će Zagreb naći novac za to. Ima toliko stvari u gradu koje treba da se obnove pa nam ovo sad stvarno nije trebalo. Gradonačelnik je obećao da će se sve srediti, ali lako je njemu da obećava kada to plaćaju građani iz svog džepa - ističe Bakota.

2024 © - Vesti online