Četvrtak 06.08.2015.
10:18
Tanjug

Crno-beli složni: Verovali smo!

Tanjug
Crno-bnela čarobna noć: Partizan na pragu sna, zvanog Liga šampiona

Crno-beli su slavili protiv rumunskog prvaka sa 4:2 i istovremeno osigurali učešće u grupnoj fazi Lige Evrope na jesen, a Darko Brašanac je naglasio da se ekipa nije predavala i pored zaostatka na poluvremenu. 

- Mislim sa smo u prvom poluvremenu delovali dobro, nismo prestajali da igramo našu igru. Imali smo dosta pehova, ali smo pokazali karakter. Ponosan sam na ekipu i stručni štab i osećam se sjajno. Bilo ko da dođe u sledećem kolu nije bitno, jer smo obezbedili još osam evropskih utakmica. Sigurno da se osećam mnogo lakše, verovao sam u prolaz i zato smo prošli - rekao je Brašanac. 

Strelac trećeg gola za Partizan Andrija Živković takođe je naveo da su igrači verovali u pobedu, a da im je trener na poluvremenu rekao da sigurno dolaze do cilja. 

- Hvala navijačima, sjajan je osećaj. Kada smo krenuli da gubimo ipak smo verovali u pobedu i na kraju uspeli. Ovo je moj najdraži gol u dresu Partizana, svakako. Ko god da dođe u sledećem kolu sa svima možemo da se nosimo. Trener je na poluvremenu rekao da ćemo dobiti i u to smo verovali. Još jednom, sjajan osećaj preokrenuti utakmicu, glava je još vruća ali idemo korak po korak. Navijači su sjajni, transparent na jugu bio ke motiv da igram još bolje - zaključio je Živković. 

Kapiten Partizana Stefan Babović večerašnju pobedu posvetio je svim Srbima iz Krajine, prognanim i stradalim u vojno-policijskoj akciji "Oluja" pre 20 godina i ponovio da je današnji dan tragičan za istoriju Srbije. 

- Luda utakmica, utisci još treba da se slegnu. Ovu utakmicu posvećujemo svim Srbima iz Krajine, za sve njihove porodice, jer ovo je tragičan dan u našoj istoriji. Naravno, ovo je pobeda za sve navijače, za naše Grobare. Pokazali smo da smo bolji tim, trebalo je malo strpljenja, ali smo se digli i uspeli. Sve vreme smo verovali, jer smo dali sve od sebe i ovo je uspeh celog tima - rekao je Babović.  

Bugarski napadač Valeri Božinov kazao je da je ekipa i pored promašenog penala nastavila da veruje, a da će i ubuduće preuzimati odgovornost za najstrože kazne. 

- Sjajan je osećaj dobiti ovakvu utakmicu. Prvo poluvreme bilo je izuzetno teško, trener nas je podržao i rekao da verujemo u sebe. Ne znam šta mi je prošlo kroz glavu kada sam promašio penal, ali neko gore to sve gleda i možda je ovako i lepša pobeda. Navijači su verovali u nas i hvala im, oni su bili naš 12. Igrač. I Mesi promaši penal, sve je to normalno, svima se to desi - zaključio je Božinov. 

Žreb plej-ofa za učešće u Ligi šampiona biće održan u petak u Nionu.

2024 © - Vesti online