Sreda 05.08.2015.
21:38
Tanjug

Potvrđeno: Pronađeni ostaci pripadaju MH370

Reuters
Posle 17 meseci isplivalo krilo nestalog aviona

- Međunarodni tim stručnjaka je konačno potvrdio da ostaci aviona sa ostrva Reunion zaista pripadaju avionu sa leta MH370 - saopštio je Nadžib na televiziji, u četvrtak rano po lokalnom vremenu.

Avion malezijske aviokompanije nestao je sa radara u martu prošle godine sa 239 putnika i članova posade, na letu od Kuala Lumpura do Pekinga.

Prošle sedmice, dva metra dugačak deo krila, sa morskim račićima prikačenim na površini, pronađen je blizu francuskog ostrva, a stručnjaci su potvrdili da pripada avionu tipa "boing 777".

Francuski i malezijski eksperti počeli su da ispituju deo avionskog krila za koji mnogi veruju da bi mogao da bude prvi opipljivi trag o sudbini nestalnog aviona "Malezija erlajnsa" na letu 370.

Metalni deo je pronađen na ostrvu Reinion u Indijskom okenau i poslat u Francusku, gde su istražitelji iz Malezije, Francuske i SAD utvrdili da pripada nestalom "boingu 777" malezijske aviokompanije, prenosi AP.

Pored toga što će utvrditi poreklo pronađenog dela, kako analitičari navode, istražitelji će ga ispitati uz pomoć moćnih mikroskopa kako bi stekli uvid u pravi uzrok pada aviona.

2024 © - Vesti online