Četvrtak 06.08.2015.
06:30
b92.net

Novi Fiatovi automobili kao Ikein nameštaj

paultan.org
Jeftin i dopadljiv, nova Fijatova filozofija

Fiat je u maju, na salonu automobila u Istanbulu predstavio novi sedan pod oznakom Aegea, koji će se proizvoditi u turskoj Bursi. Automobil koji je pre svega namenjen tržištima u razvoju, prvi je od tri planirana kompaktna modela. Italijanski proizvođač najavio je i hečbek, kao zamenu za model Bravo, i karavan koji će biti naslednik nekadašnjeg Fiata Stilo SW. 

Fransoa je trio novih modela opisao kao funkcionalne i relativno skromno opremljene automobile koji će zadovoljiti potrebe klijenata slabije kupovne moći.

- Plan je da im ponudimo kvalitetna vozila bez dodatne opreme, koju nisu spremni da doplate. Ti modeli će biti praktični i štedljivi kompaktni automobili, koji će se prodavati po fer cenama - rekao je prvi čovek marke Fiata. 

Kao što je već poznato, sva tri automobila izrađivaće se u Turskoj, u fabrici Bursa. 

Fransoa je rekao i da FIAT ima veliki broj modela koji nemaju globalni karakter jer kompanija, na primer, ne može u Evropi da prodaje svoje modele iz Brazila, zbog strožih zakona o emisijama štetnih gasova. 

Sa druge strane, kupci iz Brazila zbog manje kupovne moći nisu u mogućnosti da sebi priušte bolje opremljene i skuplje modele proizvedene u Evropi.

2024 © - Vesti online