Sreda 05.08.2015.
20:29
Tanjug

Premijer obećao: Rast plata i penzija na svakih šest meseci

Tanjug
Da li premijer Srbije može ispuniti svoja obećanja: Aleksandar Vučić

Prvo povećanje plata i penzija uslediće pre kraja godine i to će biti samo početak povećanja primanja građana, najavio je srpski premijer.

- Bez vaše podrške, mi nemamo nikakvu snagu. Sa vašom podrškom imamo veliku snagu i ogromnu energiju da stvari menjamo, da Srbiju i ugled Srbije podižemo u svetu da teškim ekonomskim merama pravimo zdravu Srbiju, zdravu privredu za budućnost i da obezbedimo mnogo više posla za sve vas - poručio je Vučić građanima Crne Trave.

- I vi penzioneri koji ste dobro razumeli u kakvim se treškoćama država nalazi, sa sigurnošću možete da računate, ne na veliko, ali na postepeno i sigurno povećavanje penzija - obećao je Vučić.

Prema njegovim rečima, to povećanje biće sprovedeno tako da ni jednog sekunda ne budu ugrožene državne finansije i stanje u budžetu i to pod uslovom ako budemo radili kao do sada.

- Posebno za vas sa malim penzijama, želim da kažem da ćete već pre kraja godine imati veće penzije, neće to biti bog zna šta, ali 300,400 ili 500 dinara više, to ste vi zaradili. Mi smo uspeli kao država da se ozbiljno odnosimo i da ne trošimo od onoga što treba da ostane našoj deci, već da trošimo ono što imamo - poručio je premijer i dodao da će ta povećanja biti nastavljerna i u sledećoj godini.

2024 © - Vesti online