Sreda 05.08.2015.
19:53
Tanjug

VIDEO: Islamska država preti da će ubiti Hrvata otetog u Egiptu

youtube.com/Paulette Patty
Hrvat je u zatočeništvu od kraja jula, kada su ga islamisti otelu u predgrađu Kaira

U video-poruci koju su džihadisti objavili na internetu, muškarac za koga navode da je Hrvat kleči pored nogu drugog muškarca koji u ruci drži nož.

Čitajući sa lista papira, u narandžastom odelu kao i svi zarobljenici ID, Hrvat kaže da su ga islamisti oteli 22. jula i da će ga ubiti u roku od 48 sati ukoliko egipatska vlada ne oslobodi uhapšene "muslimanske žene".

Hrvatski "Večernji list" prenosi da se na internetu pojavio video koji je objavila Islamska država, a u kojem je 31-godišnji Slavonac T. S. koji je nedavno otet u Egiptu.

Portal Indeks.hr preneo je 24. jula da je u Kairu otet 31-godišnji hrvatski državljanin, što je prvi pojedinačni slučaj otmice nekog hrvatskog državljanina u bilo kojoj stranoj zemlji.

Hrvatski državljanin T. S. otet je 22. jula u jutarnjim satima, a prema nezvaničnim informacijama reč je o menadžeru koji radi u francuskoj kompaniji "Ženeral žeosjans" (General Geoscience - CGG), čije je sedište u Kairu, naveo je hrvatski portal.

Tog jutra je automobil u kojem se vozio na putu ka poslu zaustavljen, a otmičari su prvo iz auta izvukli njegovog vozača, a zatim seli u taj isti automobil i uputili se s njim u nepoznatom smeru.

Francuska kompanija za koju je radio se bavi istraživanjem i eksploatacijom plina i nafte, naveo je portal Indeks.hr.


 

2024 © - Vesti online