Sreda 05.08.2015.
17:52
blic.rs

Šešelj zapalio šahovnicu: Nikada nećemo priznati ustašku državu

 

- To još dugo nećemo dozvoliti. Nismo vas pozvali da rešavamo bilo šta po kratkom postupku, ali uskoro ćemo osvojiti vlast i mi ćemo odlučivati kojim će putem Srbija ići - rekao je Šešelj.

On je naveo da SRS i srpske patriote nikada neće priznati "nezavisnu hrvatsku ustašku državu" dok traje, kako je naveo, okupacija Republike Srpske Krajine.

Lider radikala je istakao da to neće biti rat protiv NATO i EU.

- Važno je da nikada ne zaboravilo šta je srpsko i da na taj način vaspitavamo svoje potomke - rekao je Šešelj.

Predsednik SRS je poručio predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću i premijeru Aleksandru Vučiću da nemaju prava da Hrvatskoj praštaju bilo šta u ime srpskog naroda.

- To mogu samo žrtve na onom svetu, a na ovom svetu nema oproštaja dok ne povratimo šta je srpsko - zaključio je Šešelj.

Čekajući Šešelja, pristalice SRS blokirale su saobraćaj u Ulici Miloša Pocerca, pušatajući četničke pesme sa razglasa i noseći četničke i zastave SRS, kao i zastave sa likom svog lidera.

Na kraju skupa Šešelj je držao dve zastave Hrvatske koje su njegove pristalice polile beznizonom i zapalile na kolovozu ispred ambasade, a po završetku protesta radikali su se mirno razišli.

 
2024 © - Vesti online